Paediatric Respirology Medicine Course 2019

Organizers: Asian Paediatric Pulmonology Society

University of Medicine and Pharmacy, Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City Respiratory Society

Date: 19 – 20 April 2019

Venue: Lectures: Faculty of Medicine, University of Medicine and Pharmacy, HCM City

Hands-on: Simulation Center, University of Medicine and Pharmacy, HCM City

Address: 217 Hong Bang, Dist 5, HCM City, Vietnam No.: Maximum 100 participants in 10 groups

Hotel Accommodation: BAT DAT Hotel (about 40 mins from Airport, 5 mins walking distance to venue)

PROGRAMME

19 April 2019, Fri (Day 1)

08:00 -	- 08:45 (45 mins)	Registration (target 100 pax)	
08:45 -	- 09:00 (15 mins)	Welcome	Dr. Daniel Ng Founding President, Asian Paediatric Pulmonology Society Professor Tran Diep Tuan President, University of Medicine and Pharmacy, Ho Chi Minh City Professor Tran Van Ngoc President, Ho Chi Minh City Respiratory Society
		Theme: Asthma	
09:00 -	- 09:30 (30 mins)	Recent advances in management of childhood asthma	Dr. Anne Goh, Singapore
09:30 -	- 10:00 (30 mins)	Pre-school wheeze	Dr. Tran Anh Tuan, Vietnam
10:00 –	- 10:10 (10 mins)	Panel discussion	
		Theme: Bronchoscopy	
10:10 –	- 10:40 (30 mins)	Respiratory support (Soong's ventilation) in bronchoscopy	Professor Wen-jue Soong, Taiwan
10:40 –	- 10:45 (5 mins)	Question & answer	
10:45 –	- 11:15 (30 mins)	Break	

		T
11:15 – 11:45 (30 mins)	Theme: Obstructive Sleep Apnoea Symptoms Childhood sleep disordered breathing	Dr. Daniel Ng, Hong Kong
11:45 – 11:50 (5 mins)	Question & answer	
	Theme: Dentistry and Sleep Disordered Breathing	
11:50 – 12:20 (30 mins)	Oral appliance in mouth breathing children – a paediatric dentist's perspective	Dr. Adam Au, Hong Kong
12:20 – 12:25 (5 mins)	Question & answer	
12:25 – 13:30 (65 mins)	Light Lunch	
13:30 – 16:00 (150 mins)	 Hands-on: (30 mins each rotation) (max 20 participants per station, 2 groups each station) (10 participants each group) Station 1: Safe handling of scope in mannaquine and maintaining ventilation with Soong ventilation (Olympus) 2 sub-stations (Group 1 & 2) Station 2: Safe handling of scope in mannaquine + bronchoscopic intubation and endobronchial ballon (Olympus) 2 sub-stations (Group 3 & 4) Station 3: CPAP / BiPAP/ heated humidifier (Phillips/Celki) 2 sub-stations (Group 5 & 6) Station 4: Heated humidified high flow (Fisher-Paykel) 2 sub-stations (Group 7 & 8) Station 5: Oral appliances for treatment of OSAS children 2 sub-stations (Group 9 & 10) 	Professor Wen-jue Soong, Taiwan Dr. Le Binh Bao Tinh, Vietnam Prof Anne Goh, Singapore Dr. Pham Minh Nhut, Vietnam Professor Phung Nguyen The Nguyen, Vietnam Dr. Daniel Ng, Hong Kong Dr. Adam Au, Hong Kong

20 April 2019, Sat (Day 2)

ZU Api	il 2019, Sat (Day 2)		
08:15 -	- 08:45 (30 mins)	Registration (target 100 pax)	
		Theme: CAP	
08:45 -	- 09:15 (30 mins)	Management of acute community-acquired respiratory tract infection	Dr. Anne Goh, Singapore
09:15 -	- 09:45 (30 mins)	Antibiotics therapy for CAP in era of antimicrobial resistance	Dr. Pham Hung Van, Vietnam
09:45 -	- 09:55 (10 mins)	Panel discussion	
		Theme: Airway Endoscopy	
09:55 -	- 10:25 (30 mins)	Interventional (diagnostic and therapeutic) bronchoscopy	Professor Wen-jue Soong, Taiwan
10:25 -	- 10:30 (5 mins)	Question & answer	
10:30 -	- 11:00 (30 mins)	Break	
		Theme: Paediatric Respiratory Medicine	
11:00 –	- 11:30 (30 mins)	Paediatric respiratory radiology quiz	Professor Phan Huu Nguyet Diem, Vietnam
11:30 –	- 12:00 (30 mins)	Nutrition and respiratory diseases	Dr. Hoang Thi Tin, Vietnam
12:00 -	- 13:00 (60 mins)	Light Lunch	
13:00 -	- 16:00 (180 mins)	Hands-on: (60 mins each rotation) (10 participants each group)	
		Station 1: Airway endoscopy (Olympus + basket) Pig lung + nuts in airway 3 sub-stations (Group 1, 2, 3 & 4)	Professor Wen-jue Soong, Taiwan Dr. Pham Minh Nhut, Vietnam Professor Phung Nguyen The Nguyen, Vietnam
		Station 2: Airway endoscopy (Olympus + cryotherapy) Pig lung + nuts in airway 3 sub-stations (Group 5, 6, 7 & 8)	Dr. Daniel Ng, Hong Kong Dr. Le Binh Bao Tinh, Vietnam
		Station 3: Mannaquine - bronchoscopic intubation and endobronchial block (Group 9 & 10)	Dr. Anne Goh, Singapore